TIPY PRE VŠEOBECNÚ ÚDRŽBU PRÍBORU

Produkty Herdmar sú výsledkom prísne kontrolovaného procesu, kde kvalita a dizajn na prvom mieste. Od výberu surového materiálu až po prepravu sa všetky kroky robia podľa štandardu kontroly, aby sa minimalizovali chyby a mohli sme pre Vás vytvoriť špičkový produkt. V prípade, že budete dodržiavať naše odporúčania na údržbu, náš príbor Vám vydrží dlhodobo.

Ručné umývanie

  • Po použití by sa mal každý kus príboru čo najskôr umyť, aby sa predišlo dlhému kontaktu s odpadom alebo zvyškami jedla
  • Použite horúcu vodu, jemný čistiaci prostriedok a mäkkú špongiu. Brúsna špongia alebo handrička vyslovene neodporúčame, pretože poškriabe príbor
  • Po umytí príbory ihneď opláchnite a osušte mäkkou handričkou

Príbory s kryštálmi Swarovski odporúčame umývať výhradne ručne.

Umývačka riadu

Dôrazne odporúčame umyť príbor ihneď po použití, rovnako ako ich predtým opláchnuť umiestnenie do stroja.

  • Používajte iba kvalitné overené čistiace prostriedky
  • Nevkladajte do košíka príliš veľa kusov príborov, aby ste predišli čo najväčšiemu stretu medzi príbormi počas umývacích cyklov
  • Uistite sa, že všetky nože sú umiestnené v koši čepeľami hore a oddelené od ostatných kusov príborov
  • Lyžice a vidličky by mali byť tiež umiestnené v košoch s rúčkami dole
  • Nemiešajte príbory z nehrdzavejúcej ocele v umývačke riadu s predmetmi z iných kovov, ako je zlato
  • Keď umývačka dokončí umývací cyklus, dôrazne odporúčame, aby ste príbor ihneď vybrali a očistili mäkkou handričkou, najmä nože.

Príbory pozlátené alebo potiahnuté PVD, ACD alebo trblietkami sa musia umývať výlučne v umývačka riadu. V žiadnom prípade teplota umývania nesmie presiahnuť 60°C a zloženie použitého pracieho prostriedku nesmie presiahnuť 10 % fosforečnanov.

Skladovanie

Príbory Herdmar by sa nemali skladovať na vlhkých miestach, aby na nich nevznikali škvrny.

Odstraňovanie škvŕn

Škvrny na lesklom alebo brúsenom príbore je možné odstrániť umiestnením príboru na pätnásť minút do horúcej vody s kyselinou citrónovou s pomerom 1 polievková lyžica kyseliny citrónovej ku 1 litru vody.